Lämna in ditt eget kött hos oss på Åkes!

Med höga krav på oss själva tillverkar vi på Åkes Hemchark våra charkvaror med fokus på
kvalitet och det lilla extra för dig som kund. Våra produkter är flerfaldigt prisbelönade och vi är
garanten för att en god kvalitet ska hållas genom hela processen.

Lämna in ditt eget kött hos oss på Åkes!

Med höga krav på oss själva tillverkar vi på Åkes Hemchark våra charkvaror med fokus på
kvalitet och det lilla extra för dig som kund. Våra produkter är flerfaldigt prisbelönade och vi är garanten för att en god kvalitet ska hållas genom hela processen.

Lång erfarenhet och fokus på kundnöjdhet

Hos oss möts du av ett erfaret charkuteri som genom åren skapat många spännande produkter i nära samarbete med våra kunder. Erfarenhet grundad på uppdrag från både andra företags varumärken och legotillverkning. Våra höga kvalitetskrav av både tillverkning, leverans och kundbemötande har genom åren förnöjt många kunder landet över.

Bred hantering av köttråvaror

Sitter du inne på en köttråvara som du vill göra god korv eller isterband av? Lämna in ditt kött hos
oss på Åkes så ser vi till att leverera en bra slutprodukt. Vi hanterar gris-, nöt, lamm, älg, rådjur,
hjort,ren och vildsvinskött.

Gårdsbutiker

Om du ska sälja din korv gjord på ditt egna kött till konsument genom din gårdsbutik så gäller
följande:
vid inlämning av just tamgris-, nöt och lammkött gäller särskilda regler. Köttet måste vara slaktat/styckat vid en godkänd s.k 853-anläggning, annars kan vi inte ta emot det.

Privatpersoner

Det som gäller dig är att om du lämnar in vildsvinskött måste det vara trikintestat.
Vi tillverkar följande produkter:
Isterband, grillisterband, miniisterband
Grillkorv-tjock och smal i alla sorters smaker ex. chorizo , kabanoss, ost & bacon m.m
Prinskorv, falukorv, ölkorv, medwurst
Salsiccia med 92% kötthalt
Tillverkningen anpassas efter dina önskemål vad gäller både köttråvara, textur och smak.

Våra priser (ex. moms)

För korv, isterband, falukorv, medwurst 75:-/kg fördigvikt 85:-för smalgrill och prinskorv
Ölkorven ligger på 140 kr/kg i pris. Vill du att vi vakuumpackar så kostar det 13:-, etikettering 4:- /kg Vi tar emot kött för varmrökning eller kallrökning åt privatpersoner och företag. Priset ligger på 70 kr/kg ex.moms

Lämna in ditt kött hos oss

Våra lokaler är fullt anpassade för att kunna tillhandahålla och hantera allt kött som lämnas in. I och med detta kan vi glädja många jägare och övriga kunder och leverera något utöver det vanliga. Köttet ska vara benfritt och nedskuret gärna fryst Allt från 3 kg:s bitar och nedåt fungerar. För vildsvinskött gäller att köttet ska vara trikintestat. 

När du lämnar ditt kött hos oss torsdagar kl.14-16 så kan du även
passa på att köpa våra utsökta produkter direkt av oss.

Hur mycket kött går det åt?

Falukorv: 8 eller 16 kg kött – färdigvikt cirka 20 eller 40 kg
Grillkorv: 12 eller 24kg kött – färdigvikt cirka 22 eller 44 kg
Smalgrillkorv: 12 eller 24kg kött – färdigvikt cirka 22 eller 44 kg
Ölkorv: 13 eller 26 kg kött –  färdigvikt cirka 13 eller 26 kg
Salsiccia: 3,5 eller 7 kg kött och uppåt – färdigvikt cirka 5 eller 10 kg
Prinskorv: 12 eller 24 kg kött – färdigvikt cirka 22 eller 44 kg
Isterband: 12 eller 24 kg kött – färdigvikt cirka 22 eller 44 kg
Salami/Medwurst: 10 eller 20 kg – färdigvikt cirka 17 eller 34 kg

Legotillverkning efter dina önskemål på köttråvara, textur & smaker!

Njut av ett Småländskt hantverk!

Svenska råvaror, närproducerat och småskalighet är tre saker som ligger oss varmt om hjärtat.